fredag den 15. juli 2011

Æggekage opskrift

Til Maria, og andre interesserede kommer her opskriften, på den lyserøde æggekage, jeg bagte i går.
Den er til to personer, eller til to måltider for én person.



  • 5 æg.
  • 1 pakke kyllingestrimler ("topping").
  • 1 tomat.
  • ½-1 løg, afhængigt af størrelsen.
  • Purløg efter smag.
  • ½ dl. olie.
  • 2 tsk. chili pulver.
  • 2 tsk. salt.
  • 2 tsk. peber.
  • 3 dl. frosne ærter.

  1. Ring til Camilla og inviter hende på middag!
  2. Bland alle ingredienserne, UNDTAGEN ÆRTERNE OG PURLØGET, og mos dem med en stavblender.
  3. Put ærter og purløg i. Ærterne tør op, når æggekagen bliver stegt.
  4. Kom lidt olie på en stegepande, og varm den op.
  5. Kom æggemassen i panden.
  6. Steg æggekagen på panden, ved middel temperatur. Hvis den bliver for brun i bunden er du nødt til at skrue ned, selv om det er dødkedeligt at vente på at æggekagen bliver færdig.
  7. Imens du steger, skal du lave små hak i kanten af æggekagen, med en paletkniv. Det er fordi bunden bliver færdig først, og hakkene gør at det flydende æggemasse i toppen også kommer nedad, og bliver stegt.
  8. Æggekagen er færdig, når den er blevet stiv, hele vejen igennem. Det tog ca. 40 minutter, da jeg lavede min.
Det er godt at spise et stykke brød og måske en tomat (eller anden grønsag) til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar