fredag den 23. marts 2012

Avanceret ordkløveri

Det forlyder at der kommer et nyt diagnose system i 2013, og at betegnelsen Aspergers syndrom vil udgå, og blive lagt ind under fællesbegrebet autisme.


For mig personligt er det fuldstændigt ligegyldigt hvad man kalder mig.
Men for gruppen af mennesker med henholdsvis Asperger, infantil autisme, atypisk autisme, autistiske træk --- og hvad det nu hedder i dag --- opfatter jeg det som et meget stort nederlag.


For mig er det ikke et spørgsmål om hvorvidt Asperger er en form for autisme, for det er sagen totalt uvedkommende.

Det er derimod et spørgsmål om at vi som gruppe har nogle specifikke behov (ligesom mennesker med andre former for autisme har deres særlige behov) som let vil blive overset, når vi pludseligt får samme diagnose de svagt fungerende autister.

Disse forskellige behov bliver utydeliggjort når de forskellige diagnoser ikke har navne, der tydeligt adskiller sig fra hinanden.


Hvis jeg pludseligt skal kaldes "højt fungerende autist" i stedet for "Asperger med stort støttebehov" så vil politikere, og sagsbehandlere --- som jo oftest er fuldstændigt uden viden om autisme --- opfatte mig som en person, der ikke behøver støtte.

Vi --- som gruppe --- vil blive regnet som dem med mindst hjælpebehov og dermed bliver vores støtte hurtigere sparet væk.


Derfor er det en sorgens tid, efter min mening.
Jeg forstår virkeligt ikke at "eksperterne" der laver det nye diagnosesystem ikke kan se, at det vil indebære meget store negative konsekvenser for alle undergrupperne indenfor autismespektret.

3 kommentarer:

 1. Tror ikke at de fjerner Aspergers Syndrom som diagnose.

  Men ved at de vil lave om i diagnosesystemet. Vi sad og snakkede om det oppe hos psykiateren. Men mon ikke det bare er lidt finjustering.

  SvarSlet
 2. Sofie Asperger diagnosen bliver slettet fra 2013, desværre, og det er de internationale autisme "eksperter" der har besluttet det.

  SvarSlet
 3. Nå okay. Ja jeg er nok den type, der først tror på det, efter at det er blevet besluttet. Men uanset hvad, så vil jeg altid kalde mig Asperger og forklare udfra den diagnose...

  SvarSlet