Andre hjælpemidler

Denne underside er under opbygning.

Det bliver muligt at læse om Rocketbook, De 10 H'er og Solsikkesnoren.
 

Mit primære hjælpemiddel er strukturskemaet, men jeg har også andre hjælpemidler, i hverdagen.


Rocketbook
Næsten lige så vigtigt som strukturskemaet er min såkaldte Rocketbook. 
Du kan se en videopræsentation, længere nede på siden. 

Det er en notesbog, med coatede sider, så man kan skrive igen og igen. Man bruger en speciel type kuglepenne, og visker ud med en fugtig klud, præcis som på et whiteboard.

Det virkelig smarte ved Rocketbook, er at der er en QR-kode, i nederste hjørne af siden.

Man scanner siden, med Rocketbook appen, og QR-koden sørger for at scaningen bliver sendt til den destination, man på forhånd har angivet i appen. I mit tilfælde, har jeg valgt 7 forskellige destinationer (det er maksimum) hvoraf 1 er min e-mail, og de øvrige er mapper i One Note. Man kan også dele dem med andre, ved fx at sende filerne via Messenger. 

Jeg har købt min Rocketbook hos Proshop. 
Jeg har købt Frixion skriveredskaber hos Pen Store. (OBS: Du skal søge efter Frixion, i søgefeltet. Min tablet vil ikke lade mig linke direkte til selve skriveredskaberne.)


De 10 H'er appen.De 10 H’er appen er et hjælpemiddel, til at skabe overblik, over en konkret situation, hvad enten det er en praktisk opgave, en begivenhed eller noget tredje. Formålet er at mindske stress, ved at skabe en vejledning, der er så simpel som muligt. 


I appen kan man give svar på følgende --- enten når man planlægger for en anden person, eller når man selv laver en forhåndsplanlægning, af en given situation.

Hvad skal jeg lave? (indhold)
Hvorfor skal jeg lave det? (mening)
Hvordan skal jeg lave det? (metode)
Hvor skal jeg lave det? (Placering)
Hvornår skal jeg lave det? (Tidspunkt)
Hvor længe skal jeg lave det? (Tidsperspektiv)
Hvem skal jeg lave det med? (Personer)
Hvor meget skal jeg lave? (Mængde)
Hvem kan jeg få hjælp af? (Person)
Hvad skal jeg bagefter? (Indhold)

Eksempelvis kan jeg bruge appen, til i ro og mag at planlægge en tur, som jeg skal kunne gennemføre senere. 

Appen findes til både Iphone og Android. Jeg har kun personlig erfaring med Android versionen. Solsikkesnoren

Solsikkesnoren er en diskret måde, hvorpå du kan vise omverdenen, at du har et usynligt handicap. Det kan være med den specielle nøglesnor, eller med et af de andre produkter, såsom armbåndet eller klistermærket til bilruden. 

Solsikken giver dig ikke særlige rettigheder, men viser "bare" at du har et usynligt handicap, på samme måde som man i en menneskealder har kunnet få armbånd, der viser at bæreren er epileptiker. 
Man kan få skilte til, med forskellige tekster, såsom "Jeg har et usynligt handicap" eller "Jeg har en skjult diagnose" og bag på skiltene er der plads til at skrive navn og tlf. nr. på en kontaktperson. 

Alle kan få eller købe solsikken. 
Der kræves ingen lægeattest el.lign. 

Efterhånden som solsikken bliver mere og mere udbredt, vil flere og flere mennesker lære, hvad det vil sige, at have et usynligt handicap, og vise hensyn til hinanden. 

Solsikkeprogrammet er et internationalt program, som handicaporganisationer og virksomheder, kan slutte sig til. Indtil videre drejer det sig især om lufthavne og transportselskaber, samt turistattraktioner som fx forlystelsesparker. 

Det betyder, at deres medarbejdere har været på kursus i, hvad det vil sige at have et usynligt handicap. 
Medarbejderne er ikke handicaphjælpere, og solsikken giver ingen særlige privilegier såsom ret til ledsagelse fra den ene ende at lufthavnen til den anden. Men de kan se, at du måske er lidt forvirret eller har brug for at stille flere spørgsmål og få mere udførlige svar, fordi du er på et sted, der er uvant for dig, fordi du bærer solsikkesymbolet. 

Jeg fik min solsikkesnor og det tilhørende kort, for et par uger siden, og siden har jeg haft den på min rygsæk. Den giver mig tryghed, og selvom jeg måske ikke direkte har brug for den til hverdag, er jeg med til at udbrede kendskabet, ved at have den på. Ingen kommentarer:

Send en kommentar