Mere Om Mig. (( 1 ))

Jeg har mange forskellige interesser, hvoraf nogle er beskrevet på separate sider. 

De to interesser, der har præget mig mest igennem min opvækst, er spejderlivet og fællesskabet i KFUM og KFUK.

Jeg har været spejder fra 1989 til ca. 2010, og det har betydet rigtig meget for mig. 

Jeg har lært meget om sociale færdigheder, ved at være spejder, for når man er medlem af spejdernes fællesskab forventes der nogle særlige ting af én. 

En spejder skal bl.a. være en god kammerat, og vise hensyn til mennesker, dyr og natur, og en spejder skal være hjælpsom og ærlig, en spejder skal være beredt på nye udfordringer, tage stilling til tro og samfunds-spørgsmål osv. 

Det er gode leveregler for alle mennesker, som man altså forventer at børnene på et forholdsvis tidligt tidspunkt skal forholde sig til. 

Problemet var bare, at da jeg var barn forstod jeg ikke helt meningen med dette regelsæt, da min sans for empati ikke var udviklet alderssvarende, pga Aspergers syndrom. 
Derfor var jeg ikke en særlig god spejder, og jeg måtte ofte skifte spejdertrop. 

Men i dag kan jeg bruge rigtig mange af de ting, jeg har lært, også med hensyn til praktiske ting, og jeg er taknemlig for at jeg fik lov til at være inkluderet i spejdernes fællesskab, på trods af min atypiske adfærd, der på mange måder kunne virke provokerende. 

En anden del af KFUM og KFUK fællesskabet, som jeg deltog aktivt i (i 1996-2000) var en ungdomsklub ved navn Ten sing 7, hvor vi sang, spillede musik, lavede teater mm. 

Her var kristendommens grundprincipper integreret i alle aktiviteter, og jeg var blevet mere moden og kunne bedre forstå, hvad det handlede om. 
Det var således dér min tro fik udtryk og begyndte at forme sig. 
Andre interesserJeg læser en del, dels i Bibelen og i "almindelige" bøger, men jeg bruger også min smart-phone og tablet til at læse artikler på nettet, fx når jeg kører i bus eller inden jeg skal sove. 

Jeg læser mange forskellige slags bøger. 
I de seneste år, har det mest været krimi-romaner.

Tidligere har jeg læst en del bøger, der var bearbejdet af Special-pædagogisk forlag, således at de var lettere at forstå --- ikke kun med hensyn til selve ordene, men også til at visse ting bliver forklaret, fx hvis der i originalbogen står "tårerne trængte sig på" så kan der stå "hun blev ked af det" så man ikke selv skal fortolke så meget, som i en "almindelig" roman. 
Det er en god indgangsvinkel, synes jeg. 
Jeg læste bl.a. Den russiske sangerinde af Leif Davidsen og Tænk på et tal af Anders Bodelsen på den måde, hvilket har gjort mig nysgerrig på at læse de  originale versioner. Jeg har mange pennevenner, fra mange forskellige lande. 


Jeg synes det er spændende, at lære andre mennesker, og deres kulturer at kende. 
Jeg samler på postkort, og på Schleich legetøjsheste, og på ting der har med autisme at gøre (fx smykker, hvor en del af salgsprisen går til mennesker med autisme). Jeg kan godt li' at synge (undskyld naboer!!) og jeg tjente min første løn, ved at synge i kirkekor. 
Jeg er mest til dansk 80'er-pop og gospelmusik, men jeg kan li' alle slags rytmisk musik. 


I de små skoleklasser sang vi mange klassiske danske sange, og en stor del af dem kan jeg udenad, ligesom en del salmer. 
Min yndlings-salme er Nu titter til hinanden, fordi jeg har et rigtig godt minde, om at vores kristendomslærer tegnede til på tavlen, fordi vi gik kun i 1. klasse, og jeg var nok den eneste der kunne læse på det tidspunkt.
Jeg har været interesseret i standup-comedy siden 2003.

24/2-2015 så jeg min absolutte favorit, Thomas Hartmann, optræde med showet Betamax
Jeg var alene afsted, og jeg er pavestolt, for jeg var ret nervøs, for at jeg ikke ville kunne finde ud af at begå mig. 
At være i et teater som voksen, er nemlig helt nyt for mig, så alle de der små ting som neurotypiske mennesker synes er så selvfølgeligt, skabte en vis nervøsitet (fx om man må tage sin drink med ind i salen, hvad gør jeg hvis jeg skal på toilettet osv). 
Jeg kan også godt li' at gå i biografen, og jeg er især vild med tegnefilm og animationsfilm.
Jeg har også gode minder dér, for min morfar og jeg var ofte i biografen, når jeg var på ferie hos ham og mormor. 
Jeg har bla set Snehvide og de syv dværge, Den lille havfrue, Løvernes konge, Skønheden og udyret, Aladin, Prinsen af Egypten, Op, og Frost i biografen. 
Jeg synes det er spændende, at se tv-programmer om dyr og natur, og at besøge zoologiske haver. 
Bibsen (min kat) så også gerne med, især hvis det var noget med fisk!!
:-D

Jeg er især fascineret af chimpanser, fordi ved at studere dem, kan man lære rigtig meget om mennesker, og om verden.

At se dyr udfolde deres mangeartede talenter, får mig til at tænke på nye måder at se mennesker på, fx hvis jeg har villet forklare en person noget, men ikke kunne finde ordene, så kan jeg finde noget fra dyreverdenen at sammenligne det med. 
Det kan også være, at jeg får øje på et andet menneskes umiddelbart skjulte talenter, ved at se et dyr gøre noget, som giver mig association til personen. 
Fx hvis jeg ser en pingvin dykke, kan jeg tænke nå ja den kan ikke flyve, men den svømmer godt ... det er ligesom X-person kan ikke (en evne) men det udelukker ikke at han kan (noget andet).Rejser/ferier

Jeg kan godt li' at rejse, men det skal gå i et roligt tempo, forstået på den måde at jeg kan ikke fare rundt og se 4 turistattraktioner på én dag, men jeg vil gerne opleve noget --- at ligge på en strand i en hel uge, tror jeg næppe ville være noget for mig. 

Jeg har været i Norge, Sverige, Grønland, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Holland og Tunesien --- men jeg synes også, at det er dejligt at holde ferie i Danmark.
Her er mange ting, jeg gerne vil se, bla Folketinget og Nationalmuseet.
Men jeg vil også meget gerne til Australien, for at se en masse spændende dyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar