fredag den 1. juni 2012

Autistisk indkøb

Min bostøtte, Y., og jeg var ude at købe sandaler og bluser i går.


Først fandt jeg et par sandaler, som var rigtig gode, og sagde "De er perfekte, er prisen OK, Y?"
Hun svarede: "800 kr. er en god pris for Ecco, men skal du ikke lige prøve nogle flere par?"
Næ... hvorfor i alverden skulle jeg det?


Nå, så gik vi hen i tøjbutikken.
Ekspedienten fandt fem bluser, men så sagde jeg at hun ikke behøvede at finde flere.
Jeg gik ind og prøvede dem, og spurgte Y. om de sad pænt og var i OK pris.
Det var de.
Så valgte jeg de to jeg bedst kunne lide, og spurgte om de fandtes i andre farver.
På den måde kom jeg hjem med seks bluser, men kun to forskellige designs, hver i tre farver.For et par år siden sagde jeg til min anden bostøtte, X., at jeg manglede strømper.
Vi gik ned i Føtex, jeg fandt et godt tilbud og købte 20 ens, sorte par.

Han troede jeg var blevet tosset, og da vi kom hjem blev det endnu værre.
Jeg smed nemlig alle de gamle strømper ud, selv om nogle enkelte par måske var OK.
Han spurgte hvad jeg havde gang i.

Jeg havde da ikke i min vildeste fantasi tænkt på, at mine handlinger kunne betragtes som ikke normale.
Men da jeg forklarede ham meningen --- at nu passede alle strømper sammen, så man ikke kunne trække to forkerte i bunken --- så syntes han at det egentlig var ret smart.X og Y. synes vidst, at jeg har en mærkelig måde at købe ind på.
Hva' skal jeg sige --- jeg er jo bare autist.
;-)

6 kommentarer:

 1. hejsa :) mit navn er Mie, jeg er 22 år og jeg har også aspergers syndrom :) hvis du skulle være interesseret i at sludre lidt med mig så bare tilføj min email til din msn messenger hvis du da bruger det program? ellers kan du bare sende en email ^^ min mailadresse er msc764@hotmail.com
  håber at høre fra dig :D hej hej

  SvarSlet
 2. Hej Camilla ;o) fin og interessant side.
  Bor på Færøerne, har en datter med aspergers syndrom, som også har prøvet ét par Ecco sandaler, som passede perfekt og ville have dem med det samme, uden at ville prøve andre :oD
  Vi har set programmet Autisterne fra Idavang sammen, som var en meget fin udsendesle - meget oplysende og giver et godt indblik i "jeres verden". Det er jo ikke alle med aspergers som er lige gode som du at forklare om sine vanskeligheder, og derfor er det meget godt at du gider gøre det, så de kan genkende sig selv og måske sige til andre, at: Ja, lige sådan har jeg det også nogle gange ;o)
  Det jeg kunne tænke mig at spørge dig er, hvordan du har lært dig forståelse for det sociale-felt/sans?
  Og, hvordan du har lært dig at sige stop (da du f.eks. har lyst til at male i 100 år ;o)
  Jeg har også været spejder længe, siden jeg var 8, med pause på 6 år, da jeg fik børn, som også har været spejdere, da de var børn. De gider desværre ikke længere ;o/
  Alt det bedste til dig og dine ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :-)

   Jeg er glad for du synes om det, jeg gør, med hjemmeside, TV-prpgram osv.

   Jeg har stadig mange vanskeligheder med at forstå andre mennesker, og sætte sig ind i deres situation --- især når det gælder personer, der ikke selv har autisme.

   Jeg har lært en del efterhånden, men jeg har stadig meget lang vej igen.

   Min kontaktperson, Y., og jeg arbejder sammen med en psykolog, med noget der hedder Kognitiv Ressourcefokuserende og Anerkendende Pædagogik.

   Vi laver bl.a. øvelser hvor jeg skal genkende forskellige ansigtsudtryk, og hvor vi udfylder nogle skemaer om hvordan jeg har opfattet en situation og kunne der så være andre måder at anskue det på.
   Du kan se nogle af skemaerne på www.krap.nu.

   Slet
  2. Hej Camilla ;o)

   tusend tak for svaret.
   KRAP-siden ser spændende ud, så den vil jeg læse.

   Jeg læste i bogen: "Afdækning af den skjulte sociale kode" at: "Da den sociale svaghed er erkendt ved ASF, så lægger Gray tilmed stor vægt på, at udfordringerne i den sociale interaktion af natur er "tovejs". Pr. definition kræver social interaktion mindst to personer, som indgår i en gensidig udveksling. Derfor ligger et hvilket som helst "problem" med interaktion hos alle parter og ikke kun hos personen med ASF."
   Jeg synes at det er en god pointe og vil derfor gerne have solid viden om Asperger syndrom, således at det er nemmere for mig og min datter at kommunikere ;o)

   Alle gode ønsker til dig og dine ;oD

   Slet
 3. Hej Mie, jeg har tilføjet dig på Messenger.

  SvarSlet
 4. Jeg har også været ude og kigge efter ECCO sandaler og vidste allerede hvilket par jeg ville købe da jeg gik ind i butikken. Jeg prøvede dem lige og de sad da fint nok, så det var jo så nemt.

  Er platfodet, så ECCO sko er en rigtig god investering for mig. Har tre par sandaler, to par kondisko og et par vinterstøvler i det mærke. Går dog kun i det ene par kondisko, så de andre har jeg sat til salg, men tror desværre ikke at jeg kan komme af med dem.

  SvarSlet