tirsdag den 29. maj 2012

En betjent...

... burde vide hvad udviklingshæmning er!!!


Desværre er det åbenbart ikke tilfældet, fik jeg erfaret, da jeg så en TV-udsendelse for nyligt.


Betjentene blev kaldt ud til en sag, hvor en mand med Downs syndrom var frustreret over, at han ikke havde nået sin bus.
De kendte dog ikke de nærmere omstændigheder, blot at nogle folk på gaden havde tilkaldt dem, fordi tilsyneladende de var bange for fyren.


Allerede inden patruljen var ankommet fik de bildt sig selv ind, at personen var "alkoholisk, psykisk syg og farlig!"
Hvor pokker kunne de vide det fra???

Ja, de vidste det jo netop ikke, så hvorfor sidde og gætte.
Selvfølgelig skal de have en ide om hvordan de vil gribe situationen an, men ligefrem konkludere den slags, uden at have set manden eller fået en rapport om vedkommende???

Men når man er betjent, så er alle mennesker åbenbart farlige, uanset om man kender dem eller ej???Hvorfor havde vagthavende ikke bedt om detaljer om manden, fx om han rent faktisk stod og drak direkte af en vodkaflaske, eller om han bare så lidt svimmel ud???

Men altså, denne gut var stemplet på forhånd.De kommer så ud til stoppestedet.

Mandens ansigt er sløret, men på 2 sekunder kan jeg konkludere, ud fra kropsbygning, stemme og intellekt at han har Downs syndrom.
Det begrunder jeg med at han har den karakteristiske kropsbygning og motorik, er lille og bred, og han holder armene højt som små børn der lige har lært at gå. Hans talefejl er også typiske, og skyldes med alt sandsynlighed kombinationen af en meget lille gane og stor tunge - ordforrådet og begrebsopfattelsen er ligeledes som et yngre barns - også et rimeligt sikkert tegn på en form for udviklingshæmning.


Jeg håber ikke at jeg har fornærmet nogen med Downs syndrom, jeres pårørende eller andre, ved denne meget overfladiske beskrivelse af fyren ved stoppestedet.

Pointen er, at som regel er det en fordel for jer, at I ser ud som I gør.
Det er for at vi andre netop kan se på jer at I er helt specielle mennesker, som har brug for kærlig omsorg, og ikke for at blive misforstået og fordømte!!!Jeg forventer ikke at betjente kender til alle diagnoser, og da slet ikke at de på stedet lige tager et røngtenbillede for at tjekke om personen også har den karakteristiske fejlstilling i hoften, der regnes som et sikkert tegn på mongolisme.
Men de burde kunne konkludere at en person med så specielt udseende, kropssprog, tale og begrebsopfattelse er mentalt handicappet!!!Nå, de får så på én eller anden måde fisket et telefonnummer frem (forhåbentlig har fyren et kort med bostedets nummer i lommen). De ringer og får fat på en ansat, der fortæller at personen er retarderet, men at han selv kan tage med bussen hjem, bare de sørger for han kommer på linje X.


Vi kan nu konkludere at personen 1) bor på en institution 2) har brug for hjælp til at finde bussen 3) har et pensionist buskort.
Stadig taler betjentene til ham som var han leder af et komplot, og ikke en person med stort hjælpebehov!!??Gutten vil imidlertid ikke med bussen --- næ, han vil ud at køre i den seje patruljebil.
Modstræbende lader de sig overtale til at køre fyren hjem, selv om de da lige kører langsomt forbi samtlige stoppesteder på vejen for at se om han ikke hellere vil med sin bus.
Bagefter undrer de sig over at han ville køre i politibil, han kunne da bare tage bussen som alle andre???Hallo hallo, tænker jeg bare!!!
Et af politiets formål er at beskytte de svage i samfundet!!!

Men hvor pokker er begreberne psykologi og situationsfornemmelse blevet af i politiets uddannelse???

Måske er det bare et krav, at man skal være totalt blottet for evner, til at sætte sig ind i den enkelte borgers situation og behov???
Eller totalt paranoid og tro alle er voldspsykopater???Jeg håber virkeligt at rigspolitichefen og justsministeren så udsendelsen, og at deres tæer stadigt er krumme af skam!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar